Lessen


Vanuit mijn opleiding aan de klassieke Academie in Groningen kan ik diverse technieken aanbieden op het gebied van tekenen en schilderen. Het programma bestaat uit losse lessen, waarin ik thema’s zal behandelen, zoals vormstudie, tonaliteit (licht/donker), perspectief en compositie. Soms werken we een paar weken aan hetzelfde en uiteraard is er ruimte voor vrije expressie. Als je gewoon lekker je eigen gang wilt gaan met schilderen, maar toch in groepsverband ben je ook van harte welkom.

In overleg kunnen we ook een model inhuren of eens keer lekker naar buiten gaan met de schildersezels.

Je krijgt individuele begeleiding, waardoor er plaats is voor zowel beginners als gevorderden en elk moment te starten. Er zijn lessen op donderdagmorgen en donderdagmiddag. Klik hier voor actuele agenda

 

De lessen duren twee en half uur en zijn exclusief thee, koffie. Inclusief iets lekkers erbij. De lessen vinden plaats in het dorpshuis in Vries. Je kan kiezen om zelf materiaal mee te nemen (ik kan je een materialenlijst geven) of alles inclusief.

Ik werk met strippenkaarten. Je kan kiezen uit verschillende. Hoe meer strippen je koopt

hoe voordeliger de lessen worden. Je kan altijd instromen.

 

Schilderlessen voor de jeugd (12 tot 18 jaar)

Anderhalf uur durende lessen op de donderdagmiddag. klik hier voor actuele agenda. in een blok van 10 lessen (incl. materiaalgebruik) komen de thema's aan bod zoals vormstudie, tonaliteit (licht/donker), perspectief, compositie, kleuren mengen. en nog veel meer. We werken met verschillende materialen. houtskool, krijt, fineliners, inkt, aquarel, acrylverf, olieverf op waterbasis.

We gaan gezamenlijk werken aan een thema en na afloop bewonderen we elkaars werk. Hier kan je veel van leren. Niets is fout, je bent tenslotte bezig met een creatief proces....